Лекар от Пирогов внася кронавируса в Кърджали и болницата  Д-р

...
Лекар от Пирогов внася кронавируса в Кърджали и болницата  Д-р
Коментари Харесай

Лекарка от Пирогов внесла COVID-19 в Кърджали, дават я на прокуратурата

Лекар от Пирогов внася кронавируса в Кърджали и болницата  " Д-р Атанас Дафовски ". Тя се завърнала в града. В края на май(миналия петък) дала позитивен резултат на PCR тест за COVID-19, който направила по лично предпочитание, оповестяват BTV и Нова тв.
В рамките на седмица лекарката се е пробвала да заблуди здравните управляващи, като не е споделила кои са контактните й лица.
По думите на регионалния шеф на Кърджали, дамата първо споделила,че не е контактувала с никого. След това последователно признала. Сред инфектираните, след контакт с нея, са нейни близки, две лекарки, санитарка и пациенти.
Като резултат - регистрираният от единния здравен портал смъртен случай  за последните 24 часа е на 74-годишна болна жена, близка на въпросната лекарка. За последните 24 часа Кърджали се очерта с най-вече нови случаи на коронаиврус в страната - 12.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 12 юни " За страдание, по този начин, доста мъчно получихме информация от тази лекарка, нейният случай е открит в петък, пък през вчерашния ден бяха тествани множеството от лицата. Едно отвращение за подпомагане, което за мен е необяснимо ", сподели Никола Чанев, регионален шеф Кърджали.
" Първата среща с нея с наши сътрудници не е дала цялостна и точна информация за точни контакти, вероятно къде е била и кого е посетила, по тази причина е направено писмо и то ще бъде изпратено до прокуратурата за по нататъшни дейности ", съобщи Виктор  Кирчев, шеф РЗИ - Кърджали.
Очаква се проверяващите да схванат за какво медикът е крила контактите си.
Междувременно в болница „ Д-р Атанас Дафовски “ 5 от случаите са в Инфекциозното поделение. Състоянието на болните е положително.
Белодробното поделение продължава да бъде затворено и се дезинфекцира, следва и втора стерилизация. Очаква се да проработи на следващия ден.
Отделението беше затворено поради двама инфектирани с ковид - пациент и доктор.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР